17 February 2016

Review: Deadpool



Anyone dah usha cerita Deadpool kat wayang? Kalau belum better korang usha sebab cerita ni agak kelakor dan lucah sikit  (awas remaja dibawah umur dilarang melihat). Tengok iklan dia pun cam boleh agak ceritanya kelakor. Aku baru tengok cerita ni semalam. Even waktu sekolah dan hari bekerja memang superb ramai siot tengok cerita ni. Kali ni aku tengok wayang keseorangan ditemani popcorn (thanks nadh kasi discount popcorn tu hehe ni lah untungnya jika rakan kalian berkerja di TGV)

Dia punya opening pun boleh buat ketawa belum lagi pertengahan cerita. And mestilah cerita ni happy ending. Agak cliche bukan? Kahkah kesah aku. Ada part yg agak lucah tapi lawak (huhu maafkan saya tak dapat tahan control gelak part tak senonoh nasib baik dalam wayang tu gelak plus takde orang duduk sebelah) Cerita ni 106 minutes. Takdelah lama sangat cam Dilwale huksss. Aku kasi satu part yang kelakor time ada someone nama dia "Ajax". Nama pencuci pinggan mangkuk kahkah. Semua orang dalam wayang tu gelak sakan. Dahla aku taknak spoilkan mood orang yang belum tengok lagi hahaha. Lepasni sapa nak teman aku tengok wayang bosan asyik sorang je sebab kawan semua sibuk mencari rezeki :")

Overall aku kasi 4/5

2 comments:

  1. Allaa teringinnya nak tengok! Iklan macam best. Awak pun kasi 4/5. Nanti nak g tengok lah. :D

    ReplyDelete
  2. @FairuzAqilah Yes you should! Hahahah :D

    ReplyDelete