13 March 2016

Ekspo Selangkah ke UITM


Assalamualaikum gais! Anyone pergi eskpo selangkah ke uitm? Mesti ramaikan termasuk aku hihi. Aku tinggal area perak so ekspo ni diadakan di Uitm Seri Iskandar. Anyone mahasiswa/mahasiswi Uitm Seri Iskandar? Hehe Uitm situ ada fakulti cam architecture (correct me if im mistake) Aku datang dengan mak aku around 9.30 dah terpacak kat sana. Awal bukan? Rumah aku pun takdelah jauh mana dari Spg Pulai ke Seri Iskandar. Tapi mak aku yang suruh datang awal takut parking takdo huhu. Kami datang terus ke booth siap bawak semakan kelayakan yang sudah diprint. Sesapa tak print lagi boleh print kat sana tapi kena berbarislah ikut giliran. Nasib baik banyak komputer situ. Aku dengan langkah yang penuh semangat pergilah ke booth Fakuti Perakaunan. Aku orang second tau hehe. Dia explain bidang akaun semua then dia kata aku layak ambil course akaun. Pastu aku dengarlah kata alu aluan daripada seorang pensyarah kat situ. Ada satu benda yang buat aku down bila dia cakap tentang pengiraan mata merit. Mata merit ni cam markah akademik + markah koko. Cara pengiraan mata merit pelajar sains dengan sastera lain. Memanglah result aku not bad tapi tang subjek sc cam bio, chemist, addmaths yang spoil. So mata merit aku cam rendah. Apa yang dapat buat sekarang hanya mampu berdoa je. Mak saudara aku kebetulan lecturer dia kata saingan kuat kalau nak masuk intake bulan julai sept ni. Apapun rezeki ada kat mana mana dan jangan berhenti berdoa :)

3 comments:

  1. Salam Cik,

    Saya Syahmi dari http://hidup.my/ dan ingin menjemput untuk review
    laman web kami. Kami sangat hargai jika Cik boleh review laman web kami.
    Cik boleh hubungi saya dengan maklumat di bawah.

    Terima Kasih.

    Syahmi
    syahmiruhaizat@gmail.com
    +6011-15359165

    ReplyDelete
  2. fighting ! insyaAllah ada rezeki nak sambung belajar nnti :)

    ReplyDelete
  3. aloooo jangan sedih! mesti ada rezeki punya nak sambung belajar memana. keep on praying, ok? hehe :DDDD

    ReplyDelete